Vi flyr til Barcelona og blir hentet av bussen vår som tar oss den korte avstanden til Tarragona sørvest for Barcelona. Vi sjekker inn på hotellet SB Ciutat de Tarragona hvor vi senere på kvelden spiser felles middag mens vi blir kjent med hverandre.
Vi flyr til Barcelona og blir hentet av bussen vår som tar oss den korte avstanden til Tarragona sørvest for Barcelona. Vi sjekker inn på hotellet SB Ciutat de Tarragona hvor vi senere på kvelden spiser felles middag mens vi blir kjent med hverandre.
Vi sjekker ut etter frokost og reiser nordover til Pacs del Penedès og vingården Parés Baltà. Her får vi lære mer om gårdens viner og smake på tre forskjellige sorter samt en cava. På reisen videre mot Lleida besøker vi enda en vingård, Mas Blanch i Jové. Vingården har femten skulpturer av ulike kunstnere som sammen med vinranker og oliventrær danner The Artist’s Vineyard. Etter en spasertur blir det smaking av både deres økologiske viner og egenpresset olivenolje. Etter besøket reiser vi det siste stykket til Lleida hvor vi sjekker inn for to netter på hotellet Zenit Lleida. Vi spiser felles middag om kvelden.
Vi sjekker ut etter frokost og reiser nordover til Pacs del Penedès og vingården Parés Baltà. Her får vi lære mer om gårdens viner og smake på tre forskjellige sorter samt en cava. På reisen videre mot Lleida besøker vi enda en vingård, Mas Blanch i Jové. Vingården har femten skulpturer av ulike kunstnere som sammen med vinranker og oliventrær danner The Artist’s Vineyard. Etter en spasertur blir det smaking av både deres økologiske viner og egenpresset olivenolje. Etter besøket reiser vi det siste stykket til Lleida hvor vi sjekker inn for to netter på hotellet Zenit Lleida. Vi spiser felles middag om kvelden.
I dag tilbringer vi dagen i Lleida, og en lokalguide tar oss med på en byvandring. Byens mest kjente monumenter ligger på Turó de Lleida, byens høyeste punkt. Her besøker vi slottsruinen Castell de la Suda samt katedralen La Seu Vella med tilhørende kloster. Lunsj på egen hånd. På ettermiddagen er det tid for en vinsmaking på vingården Castell del Remei. Gården er klassisk med bygninger i italiensk stil og vitner om tiden da smien, møllen og det gamle destilleriet fortsatt var i drift. Vi får en vinsmaking av tre ulike sorter. Resten av ettermiddagen er fri, og på kvelden serveres felles middag på hotellet.
I dag tilbringer vi dagen i Lleida, og en lokalguide tar oss med på en byvandring. Byens mest kjente monumenter ligger på Turó de Lleida, byens høyeste punkt. Her besøker vi slottsruinen Castell de la Suda samt katedralen La Seu Vella med tilhørende kloster. Lunsj på egen hånd. På ettermiddagen er det tid for en vinsmaking på vingården Castell del Remei. Gården er klassisk med bygninger i italiensk stil og vitner om tiden da smien, møllen og det gamle destilleriet fortsatt var i drift. Vi får en vinsmaking av tre ulike sorter. Resten av ettermiddagen er fri, og på kvelden serveres felles middag på hotellet.
Frokost og utsjekking fra hotellet, deretter er det på tide å forlate Catalonia. Vi reiser til Aragon og gjør et besøk i hovedstaden Zaragoza ved elven Ebro. Byen er en av Spanias største og ble grunnlagt av Romerrikets første keiser Augustus. Romerske ruiner og arkitektur i storslått renessansestil vitner om hvordan den moderne byen bærer en mangefasettert to tusen år gammel historie. Her møter vi en lokalguide som tar oss med på en spennende tur gjennom byen. Etter litt tid for lunsj på egen hånd reiser vi videre mot Castilla. På ettermiddagen ankommer vi Logroño og sjekker inn på hotell Logroño. Kvelden er fri for middag på egen hånd.
Frokost og utsjekking fra hotellet, deretter er det på tide å forlate Catalonia. Vi reiser til Aragon og gjør et besøk i hovedstaden Zaragoza ved elven Ebro. Byen er en av Spanias største og ble grunnlagt av Romerrikets første keiser Augustus. Romerske ruiner og arkitektur i storslått renessansestil vitner om hvordan den moderne byen bærer en mangefasettert to tusen år gammel historie. Her møter vi en lokalguide som tar oss med på en spennende tur gjennom byen. Etter litt tid for lunsj på egen hånd reiser vi videre mot Castilla. På ettermiddagen ankommer vi Logroño og sjekker inn på hotell Logroño. Kvelden er fri for middag på egen hånd.
Etter frokosten og utsjekkingen setter vi kursen mot vinregionen Ribera del Duero, som av mange kalles Spanias røde hjerte. Herfra kommer fyldige rødviner som har gjort området kjent over hele verden. Vi besøker Bodega Tierra Aranda hvor vi får sjansen til å prøve tapas sammen med tre ulike sorter av bodegaens viner. Etter besøket fortsetter vi reisen til byen Burgos. Her har vi muligheten til å beundre byens mektige katedral, viet til Jomfru Maria. Denne katedralen er kjent for sin unike arkitektur, og konstruksjonen begynte allerede i 1221. I dag står den på UNESCOs verdensarvsliste. Deretter fortsetter vi reisen til Baskerlands største by, Bilbao. Her sjekker vi inn på Barcelo Nervion hvor vi bor i to netter. Vi spiser middag sammen på kvelden.
Etter frokosten og utsjekkingen setter vi kursen mot vinregionen Ribera del Duero, som av mange kalles Spanias røde hjerte. Herfra kommer fyldige rødviner som har gjort området kjent over hele verden. Vi besøker Bodega Tierra Aranda hvor vi får sjansen til å prøve tapas sammen med tre ulike sorter av bodegaens viner. Etter besøket fortsetter vi reisen til byen Burgos. Her har vi muligheten til å beundre byens mektige katedral, viet til Jomfru Maria. Denne katedralen er kjent for sin unike arkitektur, og konstruksjonen begynte allerede i 1221. I dag står den på UNESCOs verdensarvsliste. Deretter fortsetter vi reisen til Baskerlands største by, Bilbao. Her sjekker vi inn på Barcelo Nervion hvor vi bor i to netter. Vi spiser middag sammen på kvelden.
Etter at vi har spist en felles frokost, setter vi oss av mot Salinas de Añana, dalen der man utvinner salt. Her besøker vi en saltprodusent som lærer oss om forskjellen på salt og salt, og vi får også med oss en liten saltgave. Vi returnerer til Bilbao for en tidlig kveldspasertur sammen med en lokal guide. Byen er relativt kompakt og derfor enkel å utforske til fots. Det er en spennende by som har gjennomgått en transformasjon fra en grå industristad til en fargerik kulturperle der gammelt og nytt eksisterer side om side. Vår spasertur avsluttes med en felles middag.
Etter at vi har spist en felles frokost, setter vi oss av mot Salinas de Añana, dalen der man utvinner salt. Her besøker vi en saltprodusent som lærer oss om forskjellen på salt og salt, og vi får også med oss en liten saltgave. Vi returnerer til Bilbao for en tidlig kveldspasertur sammen med en lokal guide. Byen er relativt kompakt og derfor enkel å utforske til fots. Det er en spennende by som har gjennomgått en transformasjon fra en grå industristad til en fargerik kulturperle der gammelt og nytt eksisterer side om side. Vår spasertur avsluttes med en felles middag.
Frokost og utsjekking. Vi reiser mot flyplassen i Bilbao for hjemreise.
Frokost og utsjekking. Vi reiser mot flyplassen i Bilbao for hjemreise.