Italia Mat & Vin, 8 dager - Kultur og gastronomi i Emilia-Romagna
Den italienske regionen Emilia-Romagna er kjent for sin matkultur. I løpet av turen utforsker vi den sentrale delen av regionen inkludert Italias mathovedstad Bologna, Parma med sin verdensberømte skinke, det åndelige hjemmet til tortellini; Valeggio sul Mincio og balsamicoeddikens fødested; Modena. I tillegg til gastronomiske opplevelser i verdensklasse, får vi ta del i spennende historie og Unesco-listede verdensarvsteder. Vi rusler rundt på vakre piazzaer, middelalderbykjerner og lokale matmarkeder.
Besøk Parmas berømte skinke- og osteproduksjonUtforsk den historiske byen Mantua og spis en tortellini lunsj i Valeggio sul MincioBesøk Modena og lær om produksjonen av balsamicoeddik
Dag 1Hjembyen – Correggio
Vi flyr til Italia og reiser videre til Correggio i Emilia-Romagna-regionen for å sjekke inn på Phi Hotel Dei Medaglioni der vi skal bo under hele oppholdet.
Dag 2Parmesanost og parmaskinke i Parma
I dag fokuserer vi på to av regionens mest berømte produkter: parmaskinke og parmesanost. Vi starter dagen med å lære hvordan parmesanost blir til, og vi får selvsagt også smake på denne fantastiske delikatessen. Deretter besøker vi den sjarmerende byen Parma. I tillegg til den verdenskjente skinken kan byen by på praktfulle bygninger som Palazzo Ducale, Teatro Farnese og dåpskapellet i katedralen, som vi alle spaserer forbi under vår byvandring. Dagen avsluttes med en smaking av parmaskinke.
I dag fokuserer vi på to av regionens mest berømte produkter: parmaskinke og parmesanost. Vi starter dagen med å lære hvordan parmesanost blir til, og vi får selvsagt også smake på denne fantastiske delikatessen. Deretter besøker vi den sjarmerende byen Parma. I tillegg til den verdenskjente skinken kan byen by på praktfulle bygninger som Palazzo Ducale, Teatro Farnese og dåpskapellet i katedralen, som vi alle spaserer forbi under vår byvandring. Dagen avsluttes med en smaking av parmaskinke.
Dag 3Correggio med marked og matlagingskurs
Etter frokost har vi morgenen fri til å rusle rundt i den sjarmerende byen på egenhånd, eller hvorfor ikke besøke det lokale markedet som arrangeres hver uke. På ettermiddagen er det tid for en spennende matlagingskurs med middag på en lokal gård.
Etter frokost har vi morgenen fri til å rusle rundt i den sjarmerende byen på egenhånd, eller hvorfor ikke besøke det lokale markedet som arrangeres hver uke. På ettermiddagen er det tid for en spennende matlagingskurs med middag på en lokal gård.
Dag 4Bologna og vinsmaking i Dozza
I dag reiser vi til Bologna, kjent som "den fete og den lærde" på grunn av sitt anerkjente kjøkken og Europas eldste universitet, grunnlagt i 1088. Foruten å være en verdensberømt matby, har Bologna en av Europas vakreste og best bevarte historiske bykjerner, med mange middelaldertårn og elegante arkader som strekker seg over nesten 40 kilometer. Vi får en guidet tur gjennom den fantastiske byen og ser blant annet Garisenda-tårnet, San Petronio-basilikaen og Neptun-fontenen.
Turen avsluttes ved "Mercato di Mezzo," et av de mest historiske stedene for Bolognas matkultur. Her får vi fritid til å utforske og smake på delikatesser i dette "smakenes sentrum." Senere på ettermiddagen drar vi videre til den lille middelalderbyen Dozza, kjent for sine dekorerte husfasader. Her får vi egen tid til å oppleve byen med sine koselige brosteinsgater, kunstnerisk dekorerte husfasader og det 500 år gamle slottet Rocca Sforzesca. Deretter venter en hyggelig vinprøving i en historisk kjeller.
I dag reiser vi til Bologna, kjent som "den fete og den lærde" på grunn av sitt anerkjente kjøkken og Europas eldste universitet, grunnlagt i 1088. Foruten å være en verdensberømt matby, har Bologna en av Europas vakreste og best bevarte historiske bykjerner, med mange middelaldertårn og elegante arkader som strekker seg over nesten 40 kilometer. Vi får en guidet tur gjennom den fantastiske byen og ser blant annet Garisenda-tårnet, San Petronio-basilikaen og Neptun-fontenen.
Turen avsluttes ved "Mercato di Mezzo," et av de mest historiske stedene for Bolognas matkultur. Her får vi fritid til å utforske og smake på delikatesser i dette "smakenes sentrum." Senere på ettermiddagen drar vi videre til den lille middelalderbyen Dozza, kjent for sine dekorerte husfasader. Her får vi egen tid til å oppleve byen med sine koselige brosteinsgater, kunstnerisk dekorerte husfasader og det 500 år gamle slottet Rocca Sforzesca. Deretter venter en hyggelig vinprøving i en historisk kjeller.
Dag 5Correggio
Dagen er fri til egne aktiviteter. Det er mange steder å se og besøke i og rundt Correggio. Nyt byens historiske arv, den lokale kulturen og fremfor alt maten.
Dagen er fri til egne aktiviteter. Det er mange steder å se og besøke i og rundt Correggio. Nyt byens historiske arv, den lokale kulturen og fremfor alt maten.
Dag 6Borghetto, Valeggio sul Mincio med tortellini-lunsj og Mantova
Vårt første stopp er Borghetto, en fortryllende landsby nær Verona, med fargerike hus som ligger ved elvebredden. Etter omtrent en halvtime her setter vi oss igjen på bussen for vårt neste besøk: Valeggio Sul Mincio. Området, kjent for sine imponerende festningsverk bygget av gamle adelsslekter og elegante herregårder som Villa Maffei Sigurtà, byr på særegne utsikter. Stedet regnes også som tortelliniens åndelige hjem, og etter en kort rusletur i byen nyter vi en deilig lunsj på en reservert restaurant.
Senere besøker vi Mantova, en fascinerende 1000 år gammel by som er et betydelig kunstnerisk og kulturelt sentrum i Nord-Italia. Byen er anerkjent som verdensarv av UNESCO for sine litterære, kunstneriske og musikalske bidrag, og var Italias kulturhovedstad i 2016. Byens prestisje skyldes i stor grad den rike og mektige Gonzaga-familien. Vi avslutter dagen med en guidet rundtur i Mantovas gamleby for å oppdage byens viktigste severdigheter.
Vårt første stopp er Borghetto, en fortryllende landsby nær Verona, med fargerike hus som ligger ved elvebredden. Etter omtrent en halvtime her setter vi oss igjen på bussen for vårt neste besøk: Valeggio Sul Mincio. Området, kjent for sine imponerende festningsverk bygget av gamle adelsslekter og elegante herregårder som Villa Maffei Sigurtà, byr på særegne utsikter. Stedet regnes også som tortelliniens åndelige hjem, og etter en kort rusletur i byen nyter vi en deilig lunsj på en reservert restaurant.
Senere besøker vi Mantova, en fascinerende 1000 år gammel by som er et betydelig kunstnerisk og kulturelt sentrum i Nord-Italia. Byen er anerkjent som verdensarv av UNESCO for sine litterære, kunstneriske og musikalske bidrag, og var Italias kulturhovedstad i 2016. Byens prestisje skyldes i stor grad den rike og mektige Gonzaga-familien. Vi avslutter dagen med en guidet rundtur i Mantovas gamleby for å oppdage byens viktigste severdigheter.
Dag 7Modena med smak av balsamicoeddik
I dag reiser vi sørover til byen Modena, som blant annet er kjent som produksjonssted for Ferrari og Maserati, samt fødestedet til operasangeren Luciano Pavarotti. Her, på den flate Posletta, finner vi et av landets gastronomiske sentre, berømt for sin produksjon av balsamicoeddik. Vi har fri tid til å oppdage byens rike kultur og historie. Blant annet kan man besøke Piazza Grande med sin mektige katedral i romansk stil og klokketårnet Torre Ghirlandina, som begge står på Unescos verdensarvliste. Deretter besøker vi et balsamicoeddiklagringssted, hvor vi får innblikk i produksjonen av disse verdifulle dråpene. Vi får en omvisning blant rommene hvor eddiken modnes på fat, og smaker også på dette unike produktet.
I dag reiser vi sørover til byen Modena, som blant annet er kjent som produksjonssted for Ferrari og Maserati, samt fødestedet til operasangeren Luciano Pavarotti. Her, på den flate Posletta, finner vi et av landets gastronomiske sentre, berømt for sin produksjon av balsamicoeddik. Vi har fri tid til å oppdage byens rike kultur og historie. Blant annet kan man besøke Piazza Grande med sin mektige katedral i romansk stil og klokketårnet Torre Ghirlandina, som begge står på Unescos verdensarvliste. Deretter besøker vi et balsamicoeddiklagringssted, hvor vi får innblikk i produksjonen av disse verdifulle dråpene. Vi får en omvisning blant rommene hvor eddiken modnes på fat, og smaker også på dette unike produktet.
Dag 8Correggio – Hjembyen
Frokost på hotellet og deretter avreise til flyplassen hjem.