Adriaterhavskysten
med Ravenna, Comacchio og San Marino
Denne reisen har forskjellige dagsprogram avhengig av når du velger å reise. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.
Vi flyr til Italia og fortsetter deretter til Bazzano Valsamoggia, som ligger i Emilia-Romagna-regionen, for å sjekke inn på... Hotel Alla Rocca hvor vi skal bo under hele oppholdet. Frokost og middag er inkludert alle dager.
I dag fokuserer vi på to av regionens mest kjente produkter, parmaskinke og parmesanost. Vi starter dagen med å lære hvordan parmesanosten blir laget, og selvfølgelig får vi smake på denne herlige delikatessen. Deretter besøker vi den hyggelige lille byen Parma. I tillegg til den verdensberømte skinken, har byen imponerende bygninger som Palazzo Ducale, Teatro Farnese og dåpskapellet i katedralen, som vi alle passerer under vår bytur. Dagen avsluttes med en smaksprøve av parmaskinken.
I dag fokuserer vi på to av regionens mest kjente produkter, parmaskinke og parmesanost. Vi starter dagen med å lære hvordan parmesanosten blir laget, og selvfølgelig får vi smake på denne herlige delikatessen. Deretter besøker vi den hyggelige lille byen Parma. I tillegg til den verdensberømte skinken, har byen imponerende bygninger som Palazzo Ducale, Teatro Farnese og dåpskapellet i katedralen, som vi alle passerer under vår bytur. Dagen avsluttes med en smaksprøve av parmaskinken.
Etter frokost tar vi bussen til Correggio har vi morgenen fri til å rusle rundt i den sjarmerende byen på egenhånd, eller hvorfor ikke besøke det lokale markedet som arrangeres hver uke. På ettermiddagen er det tid for en spennende matlagingskurs med middag på en lokal gård.
Etter frokost tar vi bussen til Correggio har vi morgenen fri til å rusle rundt i den sjarmerende byen på egenhånd, eller hvorfor ikke besøke det lokale markedet som arrangeres hver uke. På ettermiddagen er det tid for en spennende matlagingskurs med middag på en lokal gård.
I dag drar vi til Bologna, kjent som «den fete, den lærde og den røde» på grunn av sitt gode kjøkken og Europas eldste universitet, som ble grunnlagt her i 1088. I tillegg til å være en verdenskjent matby, har Bologna også en av de mest vakre og best bevarte historiske distrikter i Europa med sine mange middelaldertårn og sine vakre arkader som dekker nesten 40 kilometer. Vi får en guidet tur gjennom den fantastiske byen hvor vi blant annet ser Garisenda-tårnet, San Petronio-basilikaen og Neptun-fontenen. På ettermiddagen fortsetter vi til den lille middelalderlandsbyen Dozza, kjent for sine dekorerte husfasader. Her har du din egen tid til å oppdage byen med sine koselige brosteinsbelagte gater, sine kunstnerisk malte husfasader og byens 500 år gamle slott Rocca Sforzesca. Da er det tid for en utsøkt vinsmaking i en vinkjeller.
I dag drar vi til Bologna, kjent som «den fete, den lærde og den røde» på grunn av sitt gode kjøkken og Europas eldste universitet, som ble grunnlagt her i 1088. I tillegg til å være en verdenskjent matby, har Bologna også en av de mest vakre og best bevarte historiske distrikter i Europa med sine mange middelaldertårn og sine vakre arkader som dekker nesten 40 kilometer. Vi får en guidet tur gjennom den fantastiske byen hvor vi blant annet ser Garisenda-tårnet, San Petronio-basilikaen og Neptun-fontenen. På ettermiddagen fortsetter vi til den lille middelalderlandsbyen Dozza, kjent for sine dekorerte husfasader. Her har du din egen tid til å oppdage byen med sine koselige brosteinsbelagte gater, sine kunstnerisk malte husfasader og byens 500 år gamle slott Rocca Sforzesca. Da er det tid for en utsøkt vinsmaking i en vinkjeller.
Dagen er fri til egne aktiviteter. Det er mange steder å se og besøke i og rundt Bazzano Valsamoggia. Nyt byens historiske arv, den lokale kulturen og fremfor alt maten.
Dagen er fri til egne aktiviteter. Det er mange steder å se og besøke i og rundt Bazzano Valsamoggia. Nyt byens historiske arv, den lokale kulturen og fremfor alt maten.
I dag drar vi sørover til byen Modena, kjent for sin produksjon av Ferrari og Maserati, samt fødestedet til operasangeren Luciano Pavarotti. På den flate Posletten er byen et gastronomisk senter i landet og er berømt for sin produksjon av balsamicoeddik. Vi vil gjøre en guidet tur i byen, som er rik på kultur og historie, og besøke Piazza Grande med sin imponerende romanske katedral og klokketårnet Torre Ghirlandina, begge oppført på UNESCOs verdensarvliste. Etter det vil vi besøke en balsamicoeddikkjeller der vi vil få innsikt i hvordan de dyrebare dråpene blir produsert. Vi vil ta en omvisning i rommene der eddiken blir lagret på fat og også få smake på dette unike produktet.
I dag drar vi sørover til byen Modena, kjent for sin produksjon av Ferrari og Maserati, samt fødestedet til operasangeren Luciano Pavarotti. På den flate Posletten er byen et gastronomisk senter i landet og er berømt for sin produksjon av balsamicoeddik. Vi vil gjøre en guidet tur i byen, som er rik på kultur og historie, og besøke Piazza Grande med sin imponerende romanske katedral og klokketårnet Torre Ghirlandina, begge oppført på UNESCOs verdensarvliste. Etter det vil vi besøke en balsamicoeddikkjeller der vi vil få innsikt i hvordan de dyrebare dråpene blir produsert. Vi vil ta en omvisning i rommene der eddiken blir lagret på fat og også få smake på dette unike produktet.
God tur, hyggelig reiseleder.
Anna Pilotti, guiden vår utførte jobben sin på en veldig hyggelig og profesjonell måte. Godt lest og lett å følge i både ord og handling.
Dato | Destinasjon | Flyplass | Reiseleder | Pris | Plasser igjen | Pris | |
---|---|---|---|---|---|---|---|