Gjennom vingårder og olivenlunder
Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.
Vi flyr og når vi lander blir vi ønsket velkommen av vår svensktalende reiseleder. Sammen tar vi bussen vår videre til Rovinj på Istria-halvøya i Kroatia, hvor vi blir satt av ved «Delfinkaien». Her går vi om bord i båten som skal ta oss til øya St. Andrijas hvor vi sjekker inn på vårt vakkert beliggende Hotel Istra. Middag sammen om kvelden.
Vi flyr og når vi lander blir vi ønsket velkommen av vår svensktalende reiseleder. Sammen tar vi bussen vår videre til Rovinj på Istria-halvøya i Kroatia, hvor vi blir satt av ved «Delfinkaien». Her går vi om bord i båten som skal ta oss til øya St. Andrijas hvor vi sjekker inn på vårt vakkert beliggende Hotel Istra. Middag sammen om kvelden.
Hotellet har egen skyttelbåt som er gratis for gjester og går inn til sentrum en gang i timen. For alle våre utflukter bruker vi denne tjenesten og i dag dedikerer vi oss til Rovinj hvor vi tar en byvandring. Fra fiskehavnen går vi via Marshal Titos plass og gjennom Balbis byport opp til den staselige St. Eufemia-kirken. I klart vær kan du se Italia herfra og i beste fall kan du til og med se konturene av Venezia. Byen var i flere århundrer dominert av venetianerne, noe som har satt sitt preg på bybildet. Rovinj er en gammel fiskerlandsby og hvis vi er heldige kan vi også se de tradisjonelle fiskebåtene på havet, Batana. I Rovinj er det et museum dedikert til fiske og disse unike Batana-båtene. Vi fortsetter turen vår forbi det livlige frukt- og grønnsaksmarkedet før vi til slutt når "Spacio", en tradisjonell vinkjeller. Der får vi servert en matbit og så er ettermiddagen fri for egne utflukter før vi returnerer til hotellet vårt. Middag på kvelden.
Hotellet har egen skyttelbåt som er gratis for gjester og går inn til sentrum en gang i timen. For alle våre utflukter bruker vi denne tjenesten og i dag dedikerer vi oss til Rovinj hvor vi tar en byvandring. Fra fiskehavnen går vi via Marshal Titos plass og gjennom Balbis byport opp til den staselige St. Eufemia-kirken. I klart vær kan du se Italia herfra og i beste fall kan du til og med se konturene av Venezia. Byen var i flere århundrer dominert av venetianerne, noe som har satt sitt preg på bybildet. Rovinj er en gammel fiskerlandsby og hvis vi er heldige kan vi også se de tradisjonelle fiskebåtene på havet, Batana. I Rovinj er det et museum dedikert til fiske og disse unike Batana-båtene. Vi fortsetter turen vår forbi det livlige frukt- og grønnsaksmarkedet før vi til slutt når "Spacio", en tradisjonell vinkjeller. Der får vi servert en matbit og så er ettermiddagen fri for egne utflukter før vi returnerer til hotellet vårt. Middag på kvelden.
I dag går det til Pula, som er Istrias største by og veldig rik på romerske ruiner. Amfiteateret, triumfbuen til Sergius og Augustus-tempelet er viden kjent. Akkurat i tide til lunsj tar vi veien til den tilstøtende fiskerlandsbyen Fažana, som også har sine røtter i antikken. Vi får servert nyfanget fisk på en lokal konoba, en taverna med tradisjonell regional mat. Dagens siste besøk blir til landsbyen Bale. Her vokser oliventrærne under perfekte forhold, og olivenene presses til olje med en frisk og harmonisk smak. Vi får en presentasjon av produksjonen og smaker på tre oljer. Så går vi tilbake til Rovinj og tar båten til øya vår Middag på hotellet.
I dag går det til Pula, som er Istrias største by og veldig rik på romerske ruiner. Amfiteateret, triumfbuen til Sergius og Augustus-tempelet er viden kjent. Akkurat i tide til lunsj tar vi veien til den tilstøtende fiskerlandsbyen Fažana, som også har sine røtter i antikken. Vi får servert nyfanget fisk på en lokal konoba, en taverna med tradisjonell regional mat. Dagens siste besøk blir til landsbyen Bale. Her vokser oliventrærne under perfekte forhold, og olivenene presses til olje med en frisk og harmonisk smak. Vi får en presentasjon av produksjonen og smaker på tre oljer. Så går vi tilbake til Rovinj og tar båten til øya vår Middag på hotellet.
Etter frokost reiser vi gjennom Istrias kuperte og varierte landskap mens vi drar til landsbyen Buzet for å besøke familiegården Prodan. Området er rikt på trøffelsopp og vi får se når trøffelsporerne og hundene deres jobber i jakten på "kjøkkendiamanten". Uansett utfall av dagens jakt tilbys lunsj basert på denne delikatessen. Deretter besøker vi et destilleri som produserer frukten brandy rakija, smaksatt med ville urter og frukt fra området. Vi får en demonstrasjon av produksjon og smaking av den lokale snapsen. Vi returnerer til Rovinj sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.
Etter frokost reiser vi gjennom Istrias kuperte og varierte landskap mens vi drar til landsbyen Buzet for å besøke familiegården Prodan. Området er rikt på trøffelsopp og vi får se når trøffelsporerne og hundene deres jobber i jakten på "kjøkkendiamanten". Uansett utfall av dagens jakt tilbys lunsj basert på denne delikatessen. Deretter besøker vi et destilleri som produserer frukten brandy rakija, smaksatt med ville urter og frukt fra området. Vi får en demonstrasjon av produksjon og smaking av den lokale snapsen. Vi returnerer til Rovinj sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.
Takket være den myke kalksteinen, skjuler Istria mange grotter og både stalagmitter og dryppsteiner sees ofte i samme hule. Utenfor de typiske turiststiene besøker vi den privateide kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo etter frokost med den harmoniske lyden av dråper som har skapt vakre underjordiske smykker her i uminnelige tider. I landsbyen Orbanici finner vi da det lille meieriet som blant annet produserer ost og tilbyr oss en smaksprøve. Flere godbiter venter i neste landsby - Sveti Petar u Sumi som betyr Sankt Peter i skogen. Lufttørking av svinekjøtt har vært en tradisjon i mange generasjoner, og hos Budak-familien prøver vi blant annet prsut, en lufttørket skinke, og spiser dagens lunsj. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.
Takket være den myke kalksteinen, skjuler Istria mange grotter og både stalagmitter og dryppsteiner sees ofte i samme hule. Utenfor de typiske turiststiene besøker vi den privateide kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo etter frokost med den harmoniske lyden av dråper som har skapt vakre underjordiske smykker her i uminnelige tider. I landsbyen Orbanici finner vi da det lille meieriet som blant annet produserer ost og tilbyr oss en smaksprøve. Flere godbiter venter i neste landsby - Sveti Petar u Sumi som betyr Sankt Peter i skogen. Lufttørking av svinekjøtt har vært en tradisjon i mange generasjoner, og hos Budak-familien prøver vi blant annet prsut, en lufttørket skinke, og spiser dagens lunsj. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.
Vi besøker Pazin, Istrias boligby, som ligger fabelaktig til i en dyp dal og dens godt bevarte middelalderslott ligger høyt oppe på en klippe. Du kan først tydelig se hvor mange myter og legender som har oppstått her, og det sies at byens fortryllende atmosfære inspirerte forfatteren Jules Verne.
Pazin liker å vise frem den gastronomiske opplevelsen Cukerancic. En type sukkerkringle som dyppes i vin og selvfølgelig smaker vi. Etterpå går den korte reisen videre til en gård like utenfor Pazin. Her er vi invitert til Angelini-familien, som driver med vinproduksjon og birøkt. Malvasia-druen er veldig vanlig i området og vi skal få prøve tre typer vin og litt honning fra gården. Etter en hyggelig dag på landet drar vi tilbake til hotellet.
Vi besøker Pazin, Istrias boligby, som ligger fabelaktig til i en dyp dal og dens godt bevarte middelalderslott ligger høyt oppe på en klippe. Du kan først tydelig se hvor mange myter og legender som har oppstått her, og det sies at byens fortryllende atmosfære inspirerte forfatteren Jules Verne.
Pazin liker å vise frem den gastronomiske opplevelsen Cukerancic. En type sukkerkringle som dyppes i vin og selvfølgelig smaker vi. Etterpå går den korte reisen videre til en gård like utenfor Pazin. Her er vi invitert til Angelini-familien, som driver med vinproduksjon og birøkt. Malvasia-druen er veldig vanlig i området og vi skal få prøve tre typer vin og litt honning fra gården. Etter en hyggelig dag på landet drar vi tilbake til hotellet.
I dag kan vi unne oss litt søvn om morgenen. Etter frokost er dagen fri til egne utflukter og reiselederen kommer gjerne med forslag til ulike aktiviteter i nærområdet. I dag er lunsj inkludert på hotellet. Sent på ettermiddagen tar vi bussen til en gård utenfor Rovinj for å oppleve og nyte en istrisk kveld med lokal mat, dans og musikk.
I dag kan vi unne oss litt søvn om morgenen. Etter frokost er dagen fri til egne utflukter og reiselederen kommer gjerne med forslag til ulike aktiviteter i nærområdet. I dag er lunsj inkludert på hotellet. Sent på ettermiddagen tar vi bussen til en gård utenfor Rovinj for å oppleve og nyte en istrisk kveld med lokal mat, dans og musikk.
Verdens beste reiseleder Mirjana Monas, suveren, talentfull, fantastisk på alle måter. Engasjerer oss alle og byr på seg selv. Vi vil gjerne ha henne som reiseleder igjen.
Hotellet var veldig fint og friskt, men vi følte dessverre at vi ikke kunne bruke fellesarealer på grunn av svært høye støynivåer. Det var det samme i spisestuen. Guiden Mia var helt fantastisk
Dato | Destinasjon | Flyplass | Reiseleder | Pris | Plasser igjen | Pris | |
---|---|---|---|---|---|---|---|