logo
  • Kalender
  • Generell informasjon
    Vilkår for pakkereiser
    Sjekk og betal din bestilling
  • Om Rolfs Reiser
    Om gruppereiser
    Nyheter og tilbud
    Reklamasjon
    Forelesninger
    Våre reiseledere
    Bestill katalog
    Blogg
  • Ring oss på +47 356 88000Åpent alle dager 07.00-24.00
Finn reisen din
Kalender
Verdenskart
Restplasser

  • Nyheter
  • Sesong
    • Vår
    • Sommer
    • Høst
    • Vinter
    • Julemarkeder
    • Nyttårsreiser
  • Aktivitet
    • Flyreiser
    • Bussreiser
    • Storbyer
    • Golfreiser
    • Skireiser
    • Cruise
    • Shopping
    • Smaksreiser
    • Langreiser
    • Fotturer
    • Sykkelreiser
    • Eventyrreiser
    • Vennereiser
    • Teaterreiser
    • Event & musikk
  • Regioner
    • Afrika
    • Asia
    • Mellom-Amerika
    • Midtøsten
    • Nord-Amerika
    • Norden
    • Oseania
    • Sør-Amerika
    • Øvrige Europa
    • Britiske øyer
    • Frankrike
    • Italia
    • Kroatia
    • Polen
    • Portugal
    • Spania
    • Tyrkia
    • Tyskland
    • Hellas
    • Østerrike

Istria Mat og Vin

full starfull starfull starfull starhalf star
Av 104 anmeldelser

8 dager

fra

15 975,-

    Dagsprogram
    Avganger
    Anmeldelser
    Hotell

Istria Mat og Vin, 8 dager - Gastronomi og kultur i Kroatia

I vakre Istria ved det nordlige Adriaterhavet lar vi smaksløkene våre friste av regionens olivenolje og tørkede skinke, dens vin og rakija. Vår istriske spesialist Mirjana viser oss rundt for å finne små sjarmerende landsbyer og tradisjonelle smaker. Når trøffelhundene leter etter trøffelsopp under et arbeidspass i skogen, følger vi med.
FlyreiserKroatiaSmaksreiserVår
Mirjana Monas
Mirjana Monas
Sjekk ut vår forelesning!
Vil du vite mer om reisen, klikk på videoen
Høydepunkter på reisen

Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk.Byvandring i Rovinj med severdigheterUtflukt til Pula, Istrias største byBesøk til landsbyen Bale med olivenoljesmakingTrøffelfarm og rakija-destilleriUtforskning av kalksteinshuler og lokale meierierBesøk til Pazin og gastronomiske opplevelser
Denne reisen har flere dagsprogram

Denne reisen har forskjellige dagsprogram. Bytt mellom de forskjellige programbeskrivelsene nedenfor.

Dag 1Hjembyen – Rovinj

Vi flyr og når vi lander blir vi ønsket velkommen av vår svensktalende reiseleder. Sammen tar vi bussen vår videre til Rovinj på Istria-halvøya i Kroatia, hvor vi blir satt av ved «Delfinkaien». Her går vi om bord i båten som skal ta oss til øya St. Andrijas hvor vi sjekker inn på vårt vakkert beliggende Hotel Istra. Middag sammen om kvelden.

Vi flyr og når vi lander blir vi ønsket velkommen av vår svensktalende reiseleder. Sammen tar vi bussen vår videre til Rovinj på Istria-halvøya i Kroatia, hvor vi blir satt av ved «Delfinkaien». Her går vi om bord i båten som skal ta oss til øya St. Andrijas hvor vi sjekker inn på vårt vakkert beliggende Hotel Istra. Middag sammen om kvelden.

Dag 2Byrundtur Rovinj

Hotellet har egen skyttelbåt som er gratis for gjester og går inn til sentrum en gang i timen. For alle våre utflukter bruker vi denne tjenesten og i dag dedikerer vi oss til Rovinj hvor vi tar en byvandring. Fra fiskehavnen går vi via Marshal Titos plass og gjennom Balbis byport opp til den staselige St. Eufemia-kirken. I klart vær kan du se Italia herfra og i beste fall kan du til og med se konturene av Venezia. Byen var i flere århundrer dominert av venetianerne, noe som har satt sitt preg på bybildet. Rovinj er en gammel fiskerlandsby og hvis vi er heldige kan vi også se de tradisjonelle fiskebåtene på havet, Batana. I Rovinj er det et museum dedikert til fiske og disse unike Batana-båtene. Vi fortsetter turen vår forbi det livlige frukt- og grønnsaksmarkedet før vi til slutt når "Spacio", en tradisjonell vinkjeller. Der får vi servert en matbit og så er ettermiddagen fri for egne utflukter før vi returnerer til hotellet vårt. Middag på kvelden.

Hotellet har egen skyttelbåt som er gratis for gjester og går inn til sentrum en gang i timen. For alle våre utflukter bruker vi denne tjenesten og i dag dedikerer vi oss til Rovinj hvor vi tar en byvandring. Fra fiskehavnen går vi via Marshal Titos plass og gjennom Balbis byport opp til den staselige St. Eufemia-kirken. I klart vær kan du se Italia herfra og i beste fall kan du til og med se konturene av Venezia. Byen var i flere århundrer dominert av venetianerne, noe som har satt sitt preg på bybildet. Rovinj er en gammel fiskerlandsby og hvis vi er heldige kan vi også se de tradisjonelle fiskebåtene på havet, Batana. I Rovinj er det et museum dedikert til fiske og disse unike Batana-båtene. Vi fortsetter turen vår forbi det livlige frukt- og grønnsaksmarkedet før vi til slutt når "Spacio", en tradisjonell vinkjeller. Der får vi servert en matbit og så er ettermiddagen fri for egne utflukter før vi returnerer til hotellet vårt. Middag på kvelden.

Dag 3Pula, lunsj på en lokal konoba i Fažana og olivenoljesmaking i Bale

I dag går det til Pula, som er Istrias største by og veldig rik på romerske ruiner. Amfiteateret, triumfbuen til Sergius og Augustus-tempelet er viden kjent. Akkurat i tide til lunsj tar vi veien til den tilstøtende fiskerlandsbyen Fažana, som også har sine røtter i antikken. Vi får servert nyfanget fisk på en lokal konoba, en taverna med tradisjonell regional mat. Dagens siste besøk blir til landsbyen Bale. Her vokser oliventrærne under perfekte forhold, og olivenene presses til olje med en frisk og harmonisk smak. Vi får en presentasjon av produksjonen og smaker på tre oljer. Så går vi tilbake til Rovinj og tar båten til øya vår Middag på hotellet.

I dag går det til Pula, som er Istrias største by og veldig rik på romerske ruiner. Amfiteateret, triumfbuen til Sergius og Augustus-tempelet er viden kjent. Akkurat i tide til lunsj tar vi veien til den tilstøtende fiskerlandsbyen Fažana, som også har sine røtter i antikken. Vi får servert nyfanget fisk på en lokal konoba, en taverna med tradisjonell regional mat. Dagens siste besøk blir til landsbyen Bale. Her vokser oliventrærne under perfekte forhold, og olivenene presses til olje med en frisk og harmonisk smak. Vi får en presentasjon av produksjonen og smaker på tre oljer. Så går vi tilbake til Rovinj og tar båten til øya vår Middag på hotellet.

Dag 4Trøffeljakt og lett lunsj på en gård i Buzet samt rakijasmaking

Etter frokost reiser vi gjennom Istrias kuperte og varierte landskap mens vi drar til landsbyen Buzet for å besøke familiegården Prodan. Området er rikt på trøffelsopp og vi får se når trøffelsporerne og hundene deres jobber i jakten på "kjøkkendiamanten". Uansett utfall av dagens jakt tilbys lunsj basert på denne delikatessen. Deretter besøker vi et destilleri som produserer frukten brandy rakija, smaksatt med ville urter og frukt fra området. Vi får en demonstrasjon av produksjon og smaking av den lokale snapsen. Vi returnerer til Rovinj sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Etter frokost reiser vi gjennom Istrias kuperte og varierte landskap mens vi drar til landsbyen Buzet for å besøke familiegården Prodan. Området er rikt på trøffelsopp og vi får se når trøffelsporerne og hundene deres jobber i jakten på "kjøkkendiamanten". Uansett utfall av dagens jakt tilbys lunsj basert på denne delikatessen. Deretter besøker vi et destilleri som produserer frukten brandy rakija, smaksatt med ville urter og frukt fra området. Vi får en demonstrasjon av produksjon og smaking av den lokale snapsen. Vi returnerer til Rovinj sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 5Kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo, ostsmaking i Orbanici og lunsj hos familien Budak

Takket være den myke kalksteinen, skjuler Istria mange grotter og både stalagmitter og dryppsteiner sees ofte i samme hule. Utenfor de typiske turiststiene besøker vi den privateide kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo etter frokost med den harmoniske lyden av dråper som har skapt vakre underjordiske smykker her i uminnelige tider. I landsbyen Orbanici finner vi da det lille meieriet som blant annet produserer ost og tilbyr oss en smaksprøve. Flere godbiter venter i neste landsby - Sveti Petar u Sumi som betyr Sankt Peter i skogen. Lufttørking av svinekjøtt har vært en tradisjon i mange generasjoner, og hos Budak-familien prøver vi blant annet prsut, en lufttørket skinke, og spiser dagens lunsj. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.

Takket være den myke kalksteinen, skjuler Istria mange grotter og både stalagmitter og dryppsteiner sees ofte i samme hule. Utenfor de typiske turiststiene besøker vi den privateide kalksteinsgrotten Festinsko kraljevstvo etter frokost med den harmoniske lyden av dråper som har skapt vakre underjordiske smykker her i uminnelige tider. I landsbyen Orbanici finner vi da det lille meieriet som blant annet produserer ost og tilbyr oss en smaksprøve. Flere godbiter venter i neste landsby - Sveti Petar u Sumi som betyr Sankt Peter i skogen. Lufttørking av svinekjøtt har vært en tradisjon i mange generasjoner, og hos Budak-familien prøver vi blant annet prsut, en lufttørket skinke, og spiser dagens lunsj. På ettermiddagen går vi tilbake til hotellet og spiser middag sammen om kvelden.

Dag 6Søt kringle i Pazin og vinsmaking på vingård

Vi besøker Pazin, Istrias boligby, som ligger fabelaktig til i en dyp dal og dens godt bevarte middelalderslott ligger høyt oppe på en klippe. Du kan først tydelig se hvor mange myter og legender som har oppstått her, og det sies at byens fortryllende atmosfære inspirerte forfatteren Jules Verne.

Pazin liker å vise frem den gastronomiske opplevelsen Cukerancic. En type sukkerkringle som dyppes i vin og selvfølgelig smaker vi. Etterpå går den korte reisen videre til en gård like utenfor Pazin. Her er vi invitert til Angelini-familien, som driver med vinproduksjon og birøkt. Malvasia-druen er veldig vanlig i området og vi skal få prøve tre typer vin og litt honning fra gården. Etter en hyggelig dag på landet drar vi tilbake til hotellet.

Vi besøker Pazin, Istrias boligby, som ligger fabelaktig til i en dyp dal og dens godt bevarte middelalderslott ligger høyt oppe på en klippe. Du kan først tydelig se hvor mange myter og legender som har oppstått her, og det sies at byens fortryllende atmosfære inspirerte forfatteren Jules Verne.

Pazin liker å vise frem den gastronomiske opplevelsen Cukerancic. En type sukkerkringle som dyppes i vin og selvfølgelig smaker vi. Etterpå går den korte reisen videre til en gård like utenfor Pazin. Her er vi invitert til Angelini-familien, som driver med vinproduksjon og birøkt. Malvasia-druen er veldig vanlig i området og vi skal få prøve tre typer vin og litt honning fra gården. Etter en hyggelig dag på landet drar vi tilbake til hotellet.

Dag 7Istrisk aften med lokal mat, dans og musikk på en gård utenfor Rovinj

I dag kan vi unne oss litt søvn om morgenen. Etter frokost er dagen fri til egne utflukter og reiselederen kommer gjerne med forslag til ulike aktiviteter i nærområdet. I dag er lunsj inkludert på hotellet. Sent på ettermiddagen tar vi bussen til en gård utenfor Rovinj for å oppleve og nyte en istrisk kveld med lokal mat, dans og musikk.

I dag kan vi unne oss litt søvn om morgenen. Etter frokost er dagen fri til egne utflukter og reiselederen kommer gjerne med forslag til ulike aktiviteter i nærområdet. I dag er lunsj inkludert på hotellet. Sent på ettermiddagen tar vi bussen til en gård utenfor Rovinj for å oppleve og nyte en istrisk kveld med lokal mat, dans og musikk.

Dag 8Rovinj - Hjembyen
Etter frokost blir vi fraktet til flyplassen for flyturen hjem.
Se bilder fra reisende
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
ROLFS REISER
  • Om Rolfs Reiser
  • Generell informasjon
  • Vilkår for pakkereiser
  • Sjekk og betal din bestilling
  • Håndtering av personopplysninger
Informasjon
  • Nyheter og tilbud
  • Reklamasjon
  • Liste over alle våre hoteller
  • Blogg
Registrer deg for vårt nyhetsbrev

Rolfs Flyg & Bussresor AB

Tullins gate 2, 0166 OSLO

+47 356 88000
reiser@rolfsreiser.no