kultur og gastronomi i vakre Piemonte
Vi flyr til Italia og går så videre til Piemonte-regionen og sjekker inn på Hotel Tenuta Larenzania hvor vi skal bo i tre netter. Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.
Vi flyr til Italia og går så videre til Piemonte-regionen og sjekker inn på Hotel Tenuta Larenzania hvor vi skal bo i tre netter. Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.
Etter frokost går vi om bord på bussen vår for å reise til vinbyen Barolo, som ligger i hjertet av vindistriktet med samme navn. Barolo-vin er en av Italias fineste rødviner, laget av Nebbiolo-druen og lagret i minst 38 måneder, hvorav minst 18 på trefat. Hos vinprodusenten Brezza prøver vi fire typer vin, og så har vi tid til lunsj på egenhånd. På ettermiddagen fortsetter vi til den lille byen La Morra, bare en halv mil fra Barolo. Vi reiser gjennom et bølgende landskap på slingrete landeveier omgitt av vingårder så langt øyet kan se. I La Morra besøker vi vinprodusenten Dosio. Her prøver vi fire typer vin. Middag på hotellet.
Etter frokost går vi om bord på bussen vår for å reise til vinbyen Barolo, som ligger i hjertet av vindistriktet med samme navn. Barolo-vin er en av Italias fineste rødviner, laget av Nebbiolo-druen og lagret i minst 38 måneder, hvorav minst 18 på trefat. Hos vinprodusenten Brezza prøver vi fire typer vin, og så har vi tid til lunsj på egenhånd. På ettermiddagen fortsetter vi til den lille byen La Morra, bare en halv mil fra Barolo. Vi reiser gjennom et bølgende landskap på slingrete landeveier omgitt av vingårder så langt øyet kan se. I La Morra besøker vi vinprodusenten Dosio. Her prøver vi fire typer vin. Middag på hotellet.
I dag skal vi smake på nok en av Piemontes kjente rødviner, nemlig Barbaresco, som også er laget av Nebbiolo-druen. Vi reiser gjennom et betagende vakkert vinlandskap mot Azienda Agricola Cascina Cappellano-vingården utenfor den lille byen Barbaresco. Her prøver vi fem typer vin. Deretter drar vi til byen Alba, kjent for sin hvite trøffel. Etter lunsj på egen hånd i byens pittoreske sentrum fortsetter vi til det lille samfunnet Gallo d’Alba, for et besøk til Distilleria Montanaro. Her får vi under en omvisning et innblikk i produksjonen av spritdrikken grappa, som er laget av druerester fra vinproduksjon. Deretter prøver vi forskjellige typer grappa. Middag på hotellet.
I dag skal vi smake på nok en av Piemontes kjente rødviner, nemlig Barbaresco, som også er laget av Nebbiolo-druen. Vi reiser gjennom et betagende vakkert vinlandskap mot Azienda Agricola Cascina Cappellano-vingården utenfor den lille byen Barbaresco. Her prøver vi fem typer vin. Deretter drar vi til byen Alba, kjent for sin hvite trøffel. Etter lunsj på egen hånd i byens pittoreske sentrum fortsetter vi til det lille samfunnet Gallo d’Alba, for et besøk til Distilleria Montanaro. Her får vi under en omvisning et innblikk i produksjonen av spritdrikken grappa, som er laget av druerester fra vinproduksjon. Deretter prøver vi forskjellige typer grappa. Middag på hotellet.
Etter frokost forlater vi det bølgende landskapet i Piemonte og setter kursen østover. På raske motorveier når vi den flate Posletten, krysser Italias lengste elv Po og passerer Milano. Nær byen Brescia ligger vindistriktet Franciacorta, kjent for sin musserende vin laget etter den såkalte klassiske metoden med andre gjæring på flaske. Hos familien Castellini på vingården Al Rocol tar vi en omvisning i vinkjelleren og får deretter prøve fire forskjellige viner med snacks i form av lokale spesialiteter. Deretter fortsetter vi til byen Castel d’Azzano, som ligger nær Gardasjøen, og hotellet vårt Villa Malaspina hvor vi skal bo i tre netter. Middag på hotellet.
Etter frokost forlater vi det bølgende landskapet i Piemonte og setter kursen østover. På raske motorveier når vi den flate Posletten, krysser Italias lengste elv Po og passerer Milano. Nær byen Brescia ligger vindistriktet Franciacorta, kjent for sin musserende vin laget etter den såkalte klassiske metoden med andre gjæring på flaske. Hos familien Castellini på vingården Al Rocol tar vi en omvisning i vinkjelleren og får deretter prøve fire forskjellige viner med snacks i form av lokale spesialiteter. Deretter fortsetter vi til byen Castel d’Azzano, som ligger nær Gardasjøen, og hotellet vårt Villa Malaspina hvor vi skal bo i tre netter. Middag på hotellet.
Vindistriktet Valpolicella, som ligger nordvest for Verona, var kjent for sin vindyrking allerede i romertiden. Her produseres blant annet den populære rødvinen Amarone, som er laget av druer som har gjennomgått en tørkeprosess, kalt l’appassimento. Vi starter dagen med et besøk hos en av de mest kjente produsentene i området, Masi. Her tar vi en omvisning og prøver så tre forskjellige viner. Deretter drar vi til Italias største innsjø, Gardasjøen, hvor vi besøker en av de pittoreske byene og har tid til lunsj på egenhånd. På ettermiddagen fortsetter vi til vingården Azienda Agricola Meroni. Her prøver vi fire forskjellige viner. Middag på hotellet.
Vindistriktet Valpolicella, som ligger nordvest for Verona, var kjent for sin vindyrking allerede i romertiden. Her produseres blant annet den populære rødvinen Amarone, som er laget av druer som har gjennomgått en tørkeprosess, kalt l’appassimento. Vi starter dagen med et besøk hos en av de mest kjente produsentene i området, Masi. Her tar vi en omvisning og prøver så tre forskjellige viner. Deretter drar vi til Italias største innsjø, Gardasjøen, hvor vi besøker en av de pittoreske byene og har tid til lunsj på egenhånd. På ettermiddagen fortsetter vi til vingården Azienda Agricola Meroni. Her prøver vi fire forskjellige viner. Middag på hotellet.
Dagens første destinasjon er vingården Azienda Agricola Costadoro som ligger i hjertet av vindistriktet Bardolino. Vi starter med en fin tur blant oliventrærne og dertter prøver vi tre viner. På ettermiddagen setter vi kursen mot byen hvor et av historiens største kjærlighetsdramaer utspiller seg. I Romeo og Julies by Verona tar vi en guidet tur og ser blant annet den romerske arenaen, Piazza dei Signori og Julies hus. På kvelden tar vi oss opp i de omkringliggende åsene til Corte San Mattia vingård, med fantastisk utsikt over Adige-elven og Verona. Her nyter vi en fire-retters middag og prøver fire typer vin fra gården. Sent på kvelden returnerer vi til hotellet vårt.
Dagens første destinasjon er vingården Azienda Agricola Costadoro som ligger i hjertet av vindistriktet Bardolino. Vi starter med en fin tur blant oliventrærne og dertter prøver vi tre viner. På ettermiddagen setter vi kursen mot byen hvor et av historiens største kjærlighetsdramaer utspiller seg. I Romeo og Julies by Verona tar vi en guidet tur og ser blant annet den romerske arenaen, Piazza dei Signori og Julies hus. På kvelden tar vi oss opp i de omkringliggende åsene til Corte San Mattia vingård, med fantastisk utsikt over Adige-elven og Verona. Her nyter vi en fire-retters middag og prøver fire typer vin fra gården. Sent på kvelden returnerer vi til hotellet vårt.
Patrik er en veldig kunnskapsrik og vennlig reiseleder. Utfluktene tok oss til vakre steder og smakfulle vinsmakinger med godt tilbehør.
Jeg synes turen totalt sett var bra, Lena er en fantastisk god, hyggelig og belest reiseleder Marco sjåføren vår utrolig flink i sin yrkesrolle, litt intens man har ikke tid til å nyte Italia men kun tider til å passe inn, det ble for lite egen tid for eksempel da vi var ved Gardasjøen, vi kunne vært fri, tenker vi, så man kunne nyte maten, rusle rundt i gamlebyen og handle
Dato | Destinasjon | Flyplass | Reiseleder | Pris | Plasser igjen | Pris | |
---|---|---|---|---|---|---|---|